Autori

Prof. dr Milan Milić je završio medicinski fakultet u Beogradu, na kome je potom specijalizirao psihijatriju, zatim magistrirao i doktorirao. Nakon višegodišnjeg rada u KPB „Dr Laza Lazarević”, u periodu 2005-2014. godine, bio je direktor u dve velike zdravstvene ustanove. Od 2008. godine je u nastavi u zvanju docenta, da bi 2014. godine bio izabran u zvanje vanrednog profesora za klinički predmet Neuropsihijatrija na Stomatološkom fakultetu.

U Beogradu 2017. godine otvara svoju privatnu psihijatrijsku ordinaciju “Epistema”.

Autor je više naučno-stručnih radova iz oblasti psihijatrije, kao i četiri monografije – „2+2=4 Psihološki vodič za svaki dan”, „Ostrva svesti“, „Čovek u istini“ i „Lečenje istinom“, zatim udžbenika „Osnovi psihijatrije“ i psihološkog romana „Mudrac“.

Ovlašćeni je sudski veštak za oblast psihijatrije i sertifikovani REKBT terapeut.

Poslednjih godina je posvećen razvoju i primeni novog psihoterapijskog pravca – Epistemološke terapije. Ima troje dece, voli znanje kao takvo, uživa u pecanju, šahu, „teškoj” literaturi (filozofija, klasična književna dela, teološke knjige) i filmovima.


Nevena Paunović je bivša producentkinja kulturnih delatnosti koja se 2014. godine odmetnula u onlajn svet. Pisanjem se bavi od studentskih dana i objavljivala je tekstove u LUDUS-u, Politikinom Magazinu, Lonely Planet-u i drugim publikacijama. Bila je članica nekoliko bendova i objavila je jedan EP. “Točak, topla voda i rupa na saksiji” njena je prva knjiga.