Ostrva svesti

Laž, istina, dobro, zlo, egoizam, lažni egoizam, sloboda, smisao, smrt… Koliko ste spremni da se uz ovu sjanu knjigu sučite sa ovim stvarima, pogledate se u ogledalo i sretnete sa samim sobom?


 

 

Sredovečnost, međuzemlja.. Hoćete nešto od svog života, a niste više sigurni šta je to. Ono u čemu ste ranije uživali nema više isti sjaj, sećanja počinju zauzimati veliki deo vašeg mentalnog prostora, shvatate da je mnogo toga iza vas, a ispred vas „davno naviknute dužnosti i sumnjiva zadovoljstva starenja“.. Vreme je da (svane) se upale lampice na ostrvima vaše svesti i shvatite da ne samo da niste „za baciti“, već se pred vama otvara novi svet koji treba otkrivati. To je svet u kome se raskrinkavaju nepotrebne laži, otkriva istina zdravog egoizma, slobode, duhovnosti, mudrosti; svet borbe za smisao, za vlastito Ja, za prihvatanje sopstvene prolaznosti i pripremanje za starost – za mir sa sobom i svetom..

Za razliku od svoje prve knjige – „2+2=4 Psihološki vodič za svaki dan“ gde se autor bavio temama iz svoje psihijatrijske i psihoterapeutske prakse, ova knjiga donosi nešto potpuno novo. Autor je na zanimljiv način spojio svoje stručno i životno iskustvo sa različitim perspektivama sagledavanja stvarnosti u postavljanju nekih velikih pitanja koja većina nas kad-tad sebi postavi u odraslom dobu. Iz tih sagledavanja proističu principi i ideje koje bi mogle biti orijentir ka kvalitetnijem življenju, za šta Vam autor daje skoro gotove recepte. Kažem skoro, jer u njima ipak nešto nedostaje – Vi sa Vašim „jedinstvenim i neponovljivim kodom“, kao sastojak bez koga nijedna knjiga o životu nema smisla.
Dakle, moraćete malo da se zamislite, a imaćete i prilike za to, pošto je ovo knjiga koju ćete sigurno čitati više puta.

Autor Milan Milić

    


Broj strana: 297
Pismo: latinica
Povez: broširan
Godina izdanja 2017.
ISBN 978-86-81108-01-7