Lečenje istinom

Knjiga „Lečenje istinom“ je logični nastavak knjige „Čovek u istini – potrebe i emocije“, kojom je autor, prof. dr Milan Milić, zaokružio temu istine o čoveku u njenoj praktičnoj primeni.


 

Naime, dok je cilj prethodne knjige bilo emocionalno opismenjavanje u svrsi razumevanja unutrašnjeg sveta čoveka, ovom knjigom se ta saznanja operacionalizuju u sferi rada na sebi i rešavanja lakših psihičkih problema.Dakle, bilo da je reč o ličnom rastu i razvoju, ili ste pod stresom, ili ste u nekoj krizi, možda čak imate i neku ozbiljniju problematiku tipa raznih strahova ili depresije, kroz redove ove knjige autor ukazuje na put kojim bi se to moglo rešavati. A taj put nije ništa drugo nego opet istina, kao univerzalno sredstvo za svako postignuće u svetu psihičkog.

Zašto baš istina? Odgovor je jednostavan. Nedostatak neke istine je u osnovi svakog problema sa kojim se suočavamo u životu, što znači da kada dođemo do neke istine onda imamo i rešenje tog problema. Ukoliko problem nema rešenje, onda on prestaje da bude problem, već postaje činjenica, odnosno opet istina. Drugačije logički ne može biti.

Međutim, to naizgled jasno stanje stvari, nije i lako za primeniti. U istoj meri privlačna i lekovita, nama je istina i teško dostižna i još teža za prihvatiti. Svi znamo za ono da istina boli, i taj bol stoji na putu odbacivanja nama dragih laži, koje nas od toga čuvaju. No takvo „čuvanje“ je kao da lečite upalu pluća čajevima, jer se plašite da primate inekcije penicilina. To je jedna od najvećih zabluda čoveka, i ujedno mu isto tako prirođena, što znači i žilava za raskrinkavanje.

Upravo time se u konkretnom smislu bavi ova knjiga. Ona će vam pomoći da shvatite prave blagodeti istine i ponuditi način da dođete do nje. Tim putem jedino možete napredovati u svom duhovnom rastu i razvoju, ali isto tako rešiti razne probleme, čiji uzroci ne mogu biti drugde nego u lažima kojima ste zatrovali vaše biće.

Autor Milan Milić

     


Broj strana: 422
Pismo: latinica
Povez: broširan
Godina izdanja 2018.
ISBN 978-86-81108-03-1